Fortsättningen

Det har hänt en del denna veckan. Efter artikeln i HD kontaktade ProLivskvalitet Hbg mig. Det är en av tre patientföreningar i Skåne och ProLivskvalitet Hbg verkar i området västra och norra Skåne. ProLivskvalitet är en ideell stödförening för män som drabbats av prostatacancer men är också öppen för närstående och andra som engagerar sig i sjukdomen.

Föreningen är ett komplement till den ordinarie sjukvården. Med egna erfarenheter som cancerpatienter är de verksamma som samtalspartners och förmedlar kunskap om prostatacancer, behandlingar och biverkningar. Föreningen främjar utvecklingen och förbättringar av
psykosocial behandling samt bevakar och stödjer cancerforskning.

Tidigare har vi kunnat läsa om organiserad prostatacancertestning i Skåne. Dom tre patientföreningarna i region Skåne med säte i Malmö, Helsingborg och Kristianstad välkomnar den testningen som startade 1 september. Nu är det upp till var och en som får detta kostnadsfria erbjudande att med ett enkelt blodprov kolla så att man inte är drabbad. Patientföreningarna har kämpat länge för att få detta till stånd och hoppas verkligen att alla män tar tillvara på detta tillfälle. Det räddar liv!

Jag har blivit inbjuden till Helsingborgsföreningen för att prata om hur mittblåacykeläventyr kan fortsätta hjälpa till. Känns helt fantastiskt och jag ser så fram emot vad vi kan komma fram till - #tillsammansmotcancer. Det kommer också bli ett reportage till, på riksnivå - helt otroligt jag får nypa mig i armen och försöker förstå...

Jag har 49 dagar kvar på insamlingen #vicyklarförhasse på Prostatacancerförbundet och med dryga 27 000 kr insamlat. Min tanke från början var att mittblåacykeläventyr också avslutades i samband med att ett år passerat. MEN – cancer tar inte slut och jag ger inte upp. Det har öppnats så många nya dörrar och jag måste bara titta in och se vad där finns. Mittblåacykeläventyr och insamlingen kommer fortsätta och hur fortsättningen på äventyret kommer se ut – det vet jag inte än. Och jag har faktiskt en etapp kvar till ett ställe som var av betydelse i pappas liv som jag gärna skulle vilja göra. Den blev inte möjlig att genomföra i år. Jag trampar på!

Har jag sagt att planer är till för att ändras på? 😉

#vicyklarförhasse #idoitmyway #alltärmöjligt #gealdrigupp

Visa fler inlägg